/ / Hämmästyttävien eläinten maailma. Marsupial moolit: elämäntapa, lajien kuvaus, rakenneominaisuudet

Hämmästyttävien eläinten maailma. Marsupial moolit: elämäntapa, lajin kuvaus, rakenteen ominaisuudet

Voit vain kadehtia luonnollisen huumorintajuuden. Joskus hän onnistuu yhdistämään yhteensopimattomia elementtejä yhteen eläimeen. Voitko kuvitella moolien ja kengurien sekoitus? Eräänlainen pieni maanalainen asukas, jossa on laukku vatsaan.

marsupial moolit

Lajin kuvaus

Marsupial moolit ovat hämmästyttäviä eläimiä. He elävät vain Australiassa ja kuuluvat marsupial nisäkkäiden sukuun. Rodilla ei voi olla laaja luettelo edustajista. Se koostuu kahdesta eläintyypistä:

  1. Notoryctes typhlops, mikä tarkoittaa itse asiassa marsupial mole.
  2. Notoryctes caurinus, eli pohjoinen marsupial mooli.

Ensimmäinen laji kuvataan vuodelta 1889 ja toinenmelko äskettäin, vuonna 1920. Lajien välillä ei ole suuria eroja. Pohjoinen marsupial -eläin on hieman pienempi. Anniksi marsupial mooli on afrikkalainen kultaseppä. Mutta huolimatta siitä, että eläimet ovat hyvin samankaltaisia, ne eivät ole sukua olevia lajeja. Tätä samankaltaisuutta kutsutaan lähentymiseksi. Tämä termi kuvaa evoluutioprosessia, joka sallii samankaltaisten ympäristöolojen vaikutuksen erilaisiin systemaattisiin ryhmiin kuuluvien organismien esiintymiseen.

Australia on ainutlaatuinen maanosa, johonmonet endemit ovat säilyneet. Marsupial moolit ovat myös endemisiä, koska niitä ei löydy muilta alueilta. Nämä eläimet mantereella ovat miehittämättömien moolien ekologista niche-aluetta, jotka puuttuvat kokonaan tällä alueella.

analoginen marsupial mooli

Mikä marsupial mooli näyttää

Pienet eläimet johtavat enimmäkseen maanalaisiinelämäntapa, joka ei voinut vaikuttaa niiden ulkonäköön. Eläimillä keho on melko voimakasta, jonkin verran pyöreä, ts. Hänellä on kartiomainen muoto ja sen pituus on enintään 3 cm. Eläimen koko on pieni, korkeintaan 18 cm. Jäljellä on vielä selville, mikä on marsupialimoolin suurin massa. Suurin kopio, jonka ihmiset saivat käsissään painoi vain 70 g, pienin 40 g.

Eläimellä on lyhyt kaula, joka koostuuviisi salamaa. Luonnonvalinnan aikana oli tarpeen lisätä eläimen läpäisevyyttä, sillä luonto vahvisti kaulan jäykkyyttä. Pieni häntä on myös kova, sillä on rengasmainen asteikko ja kärki on innokas. Marsupial-mooleissa on viiden reikäiset jalat, mutta niiden sormet ja kynnet ovat epätasaisesti kehittyneet. Jotta eläimet voivat helpommin kaivaa liikettä, kolmas ja neljäs sormi päätyvät isojen kolmikulmien kynsille. Eläin käyttää takajalkojaan kaivetun maaperän hävittämiseen, joten kynnet ovat ohuemmat.

Marsupial-vauvan iho on pehmeää ja paksua. Se voi olla valkoinen, vaaleanruskea ja kultainen. Koska Australian aavikon hiekka on runsaasti rautaa, päällysteen väri voi olla hieman punertava.

Miten nenät ja silmät ovat järjestettyjä

Marsupial-mooleilla on pieni kartiomainen muotopäätä tiheä sarvetulppa. Tämä laite peittää nenän, jonka avulla voit repimään kuonon hiekkaa. Sieraimet ovat kuin pienet raot, ja silmät ovat yleisesti alikehittyneitä tarpeettomina. Rakenteessa ei ole linssiä ja oppilasta, ja optinen hermo on alku. Mutta kyynelihermeilla on merkittävä rooli: ne kostuvat runsaasti nenäonteloon ja estävät sen tukkeutumista maan päällä.

marsupial mole valokuva

Miten laukku

Eläimen vatsa on erikoinenpieni tasku. Tämä brood laukku on suunniteltu syöttämään pieniä ja erittäin alikehittyneitä pennut. Marsupial-mooleissa tämä laite on hieman erilainen kuin muissa lajeissa. Se avautuu estämään hiekan pääsyn sisään. Sisällä on epätäydellinen osio. Jokaisen "taskuun" kuuluu yksi nänni. Vatsalintuilla on myös pieni poikittaissuuntainen taipu, joka on rintalappu.

elämäntapa

Nyt sinulla on käsitys siitä, miltä näyttää.marsupial mole On vielä oppia, miten hän elää. Eläimet löytyvät Länsi-Australian hiekkarannoista ja pohjoisosasta. Suosikkipaikat ovat hiekkadyynejä ja jokien dyynit.

Syvät reiät elävät vain kaudellalisääntymiselle. Viettää loppuajan hiekkapinnan alla. Marsupial moolin liikkeen aikana tunnelit eivät pysy, koska hiekka ei kestä muotoaan hyvin. Mutta hiekan pinnalla on eräänlainen kolminkertainen jälki. Marsupial mole liikkuu yllättävän nopeasti. On vaikea saada kiinni, koska eläimiä haudataan hyvin nopeasti.

mikä on marsupial moolin suurin massa

Moles elävät yksitellen. Aktiivinen päivällä ja yöllä. Ne on harvoin valittu pinnalle, yleensä sateen jälkeen.

Näiden eläinlajien kasvatusta ei ole tutkittu. On lähes mahdotonta tarkkailla niitä luonnollisissa olosuhteissa, ja he eivät asu pitkään vankeudessa. Naarasen jälkeläiset näkyvät syvissä uuneissa. Todennäköisesti pentueessa 2 vauvaa (koska pussi on 2 taskua). Keskimääräinen eliniän odotus marsupial mooli on noin puolitoista vuotta.

Virtalähde

Marsupial mooli, jonka kuva näkyy meidänartikkeli on hyvä ruokahalu. Useimmiten eläin kuluttaa etsimään ruokaa. Se voi olla maanpäällisiä ja maanalaisia ​​hyönteisiä, matoja ja toukkia. Usein eläimet ruokkivat muurahaisten pupaa. Joskus entistä tärkeämpi saalis tulee elintarvikkeisiin - pieniä liskoja.

Marsupial-mooleja pidetään uhanalaisena lajina. Ne listattiin punaisessa kirjassa luomaan edellytyksiä eläinten säilyttämiselle ja tutkimukselle.

Liittyvät uutiset


Kommentit (0)

Lisää kommentti